Google’ın Ripple yatırımına öncülük eden isim, XRP için karamsar

Google’ın girişim sermayesi kolu Google Ventures’ın Ripple şirketindeki yatırımına öncülük eden girişimci, XRP’nin geleceği konusunda şüpheli.

Google’ın Ripple’daki risk sermayesi yatırımına öncülük eden teknoloji girişimcisi Kevin Rose, Blockchain teknolojisi şirketinin ilk günleri ve kripto para birimi XRP hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Digg kurucu ortağı Kevin Rose, TechCrunch’a verdiği röportajda Ripple’ın amacının şirketlere Blockchain teknolojisini kullanarak kurumsal, yasal ve rahat bir ödeme fırsatı sunmak olduğunu belirtti.

Rose röportajdaki demecinde, “Ripple’ın ilk dönemlerine baktığım zaman ortaya standart koyabilecek, işlemleri gerçekleştirebilecek güce sahip, ticari bankalarla çalışabilecek ve Blockchain teknolojisine dayalı omurgası olan bir firma aklıma geliyor. Buradaki motivasyon ticari bankaları rahatlatacak ve onların anlayıp kabul edebileceği bir teknoloji yaratmaktı. Çünkü bankalara, sadece tanınmayan birtakım kişiler tarafından yaratılmış olan Blockchain teknolojisi konusunda rahat değillerdi.” dedi.

Rose, 2013 yılında Google risk sermayesi tarafından Ripple’a yapılan yatırıma öncülük etmişti. Yatırım rakamı ise bilinmiyor.

“XRP uzun vadeli olmayabilir”

Ripple’ın kripto parası XRP’ye ise şüpheyle yaklaşan Rose, XRP’nin uzun vade yaşayıp yaşayamayacağı konusunda ise kararsız. Bunun yerine Rose, Ripple’ın küresel havale işlemlerini oturtmak için uzun vadeli bir sistem planladığını belirtiyor.

Konuyla ilgili olarak Rose, “Ben aslında Ripple’ın kullanım alanını hiçbir zaman para olarak görmedim. Bu sistemi her zaman, ödemelerin kapasite olarak oturtulacağı bir sistem olarak gördüm” dedi.

Son olarak Rose, sınır ötesi ödemelerde kripto paraların çok geniş şekilde kullanılacağını ve tüketicilerin de sahne arkasında bir şirket, dijital bir para kullandığı zaman bunun farkına varılamayacağını belirtiyor. Başarılı girişimci, sistemin zaman geçtikçe olgunlaştığını ve anaakım olmaya başlayacağını, bunun da yaklaşık 20 senelik bir zaman dilimi alacağını söyledi.

Yorum bırakın