yandex toloka

Merhaba,konuya başlamadan önce sizi uyarmak istedim . Bu uygulama ile alacağınız para ile geçiminizi sağlayamazsınız.Yattığım yerden para kazanayım armut piş ağzıma düş olayı aramayın . Öğrenciyseniz sizin için biçilmiş kaftan diyebilirim.Buraya ayıracağınız günde 1-2 saat öğrenciler cep harçlığını çıkarabilir, internet faturanızı ödeyebilir , boş zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Bir kaç sene önce Yandex Toloka’ya rastladım 1-2 hafta deneyerek 10 $ gibi bir kazanç sağladım. Ancak doların düşük olmasından dolayı çokta cazip gelmemiş ve bırakmıştım.Şuanda doların fırlaması ve kazancın o kadar da kötü durmamasıyla tekrar kullanmaya başladım ve deneyimlerimi yazarak sizleri bilgilendiriyorum. Sabırla okuyunuz.

YANDEX TOLOKA NEDİR ?

Kullanıcının yandex te yapmış olduğu aramalarda kullanıcının beklentisi dışında bir sonuç çıkmaması ve aramayla ilgili alakalı sonuçların çıkması için sizlere ufak görevler veriyor. Bu görevlerle sizler yandex in arama algoritmasını geliştiriyor ve kullanıcının aramasında en alakalı sonuca ulaşmasını sağlıyoruz.

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

YANDEX TOLOKO NE KADAR KAZANDIRIR ?

Yandex toloka’da para kazanma olayı tamamen sizin görev yapma performansınıza ve görevi ne kadar doğru , özenli yaptığınıza bağlı . Yandex aynı görev için size farklı başka bir kişiye farklı ücret ödeyebilir . Bunun nedenini aşağıda “Eğitim görevi” adı altında açıklayacağım . Size verilen ücreti etkileyecek ikinci etken ise profil puanınız ( Aşağıda detaylı açıklayacağım). Profil puanınız ne kadar yüksekse aynı oranda gelen görev sayısı ve ücreti de artacaktır.

TOLOKA DAN ÖDEME NASIL ALACAĞIZ ?

Daha önce kulllandığım da PayPal ı ödeme almak için kullanmıştım. Biliyorsunuz Türkiye de PayPal kalktığı için başka ödeme seçeneklerini denemek zorunda kaldım . PayPal dan sonra Skrill kullanmıştım. Skrill kullanan arkadaşlar çok fazla komisyon aldığını söylüyor ama ben pek hatırlamıyorum ne kadar aldığını o yüzden biz Skrill kullanmayacağız.Yeni ödeme sistemi olan Papara yı kullanacağız .Yandex den Papara ya ödeme almak için en az 1 $ olması gerekiyor. Papara her ödeme aldığımızda % 1 komisyon alıyor. Parayı direk banka hesabına gönderemiyorsunuz. Öncelikle Papara daha sonra Papara üzerinden dilediğiniz banka hesabına gönderebilirsiniz. Ödemeler normalde her pazartesi veya salı  yatıyor ama bir problem olursa en geç 30 gün içerisinde hesabınıza yatıyor.İninal kart hakkında bilgim yok .

DAHA ÖNCE BENİM ALDIĞIM ÖDEME


 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

ÖDEME ALMA YÖNTEMLERİ

BAZI ÖDEME ALAN ARKADAŞLARIN KANITLARI

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

 

YANDEX TOLOKA PROFİL PUANI SİSTEMİ

Profilinizde isminizin yazdığı yerde sarı alanda rating puanı yani profil puanınız var . Görevinizi ne kadar dikkatli ve özen göstererek hatasız bir şekilde teslim edersek bu puan artacaktır. Puanın artmasıyla yandex iyi görevleri bize gönderecek ve ücretleri aynı oranda artacaktır.Profil puanınız düşükse para kazanamama ve görev gelmeme gibi durumlar olabilir.Görev gelmez derken günde 10 gelecekse 1-2 görev alabilirsiniz ama puan düşükse her şeyin sonu değil gelen görevleri yine dikkatli yaparak profil puanınızı arttırabilirsiniz.


 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

YANDEX TOLOKA NE TÜR GÖREVLER VERİYOR ?

Görevlerin bir çok çeşidi var ben de tamamını görmüş değilim sadece gördüklerimi ve bildiklerimi yazarak kafanızda bir şeyler oluşmasını sağlayacağım . Bu arada hiç bir görevi yapmak zorunlu değil .

Navigasyon görevleri = Sizlere kullanıcının navigasyon aramasını sesli mesaj olarak verebilir ve bunu metine dökmeniz istenebilir.

Video kontrolü = Çeşitli videolar verebilir çalışıp çalışmadığını ses kalitesini görüntü kalitesini kontrol ettirebilir.

Lokasyon kontrolü = Bir işletme kartı gösterip ( İşletme kartı = işletmenin bilgileri bulunuyor) işletme kartında bulunan bilgilerin doğruluğunu kontrol ettirip işletmenin kartta belirtilen bölgede olup olmadığını Google panaromadan kontrol ettirebilir.

Saha görevi =Sizin dışarı çıkıp belirli işletmeler fotoğraflamanızı isteyebilir. Saha görevini aşağıda detaylı açıklayacağım tekrardan .

YANDEX TOLOKA GÖREVLER KONTROL EDİLİYOR MU ?

Evet bazı görevler kontrol ediliyor o yüzden görevleri sallarım hesabı yapmayın lütfen . Kontrol aşamasında olan görevlerin paraları hesabınıza geçmez beklemeye alınır . Peki nereden anlarız kontrol aşamasında olduğunu .

Resimde gri renkli alandaki para görevin kontrol aşamasında olduğunu ve kontrol edildiğinde eğer görev doğru yapılmışsa para yeşil alana yani hesabınıza geçecektir. Eğer kesinti yapılırsa görevde hata yapmışsınızdır. Bu arada her ufak hataya paranız kesilmiyor ciddi büyük hatalar ve çok hata yapmışsanız paranız kesilir.

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

YANDEX TOLOKA EĞİTİM GÖREVİ NEDİR ?

Yandex bazen size ücretsiz görevler gönderebilir. Bunlar eğitim görevleridir yandex bir nevi sizi sınıyor sınava sokuyor . Bu görev sonunda o görevi yapmaya uygun musunuz değil misiniz bunu ölçüyor. Görev sonunda puanlama yapıyor ve puanınız yüksekse o görevleri alma olasılığınız daha yüksek . Profilin altında yüksek puan aldığınız görev kategorilerini görevilirsiniz.

YANDEX TOLOKO SAHA GÖREVİ NEDİR ?

Görevler arasında saha görevlerini görebilirsiniz . Saha görevleri yandex haritasını güncellemek ve resimler eklemek için sizi çevrenizdeki işletmelere gönderip resimler çektirebilir . ( Bu görevler genelde yüksek ücret verir . Kar olasılığı kişinin bulunduğu konuma göre değişir)

BENDE BULUNAN SAHA GÖREVLERİ

TANDEX TOLOKA GÖREV TALİMATI NEDİR ?

Yandex her görev için nasıl yapılması gerektiğini açıkladığı bir talimat veriyor. Göreve başlamadan önce görev yapılırken nelere dikkat edilir, hangi durumlarda hangi seçenekler işaretlenir veya seçilir bunları detayıyla anlatıyor. Talimatı okumak görevin en önemli kısmıdır talimata uymazsanız paranızdan kesinti yapabilir aynı oranda görev gelmeyebilir.Biliyorum fazlasıyla sıkıcı oluyor ama okumak şart !

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

ÖRNEK OLARAK SAHA GÖREVİ TALİMATI

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

YANDEX TOLOKA + 18 GÖREVLER

Yandex bazen görev gereği + 18 P.rografik sitelere yönlendirebiliyor.Yanımızda birileri varken veya aile ortamında görev yapıyorsanız bu görevleri engelleyebiliyorsunuz . Yanımızda birisinin olmasını örnek verdim hiç istemezsin oda olabilir.

Burada işaretli + 18 ikonunu kaldırırsanız o sırada görev listenizde bulunan + 18 görevler görükmeyecektir .

Eğer profilinize girip oradan düzenle diyerek aşağıya inip “Yetişkin içeriğe sahip görev yapabilirim” seçeneğini kaldırırsanız + 18 içerikli görev hiç gelmeyecektir.

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

YANDEX TOLOKA RUSÇA GÖREVLER NEDİR ?

Bazen toloka size rusça görevler gönderebiliyor. Bunu nedenini henüz bende anlamadım ancak görmezden gelebilir veya yandex toloka uygulaması içerisinde bulunan forumdan yetkililere bildirebilirsiniz.

YANDEX TOLOKA GÖREV NEDEN GELMİYOR ?

Arkadaşlar eğer kayıt olurken dili yanlış seçmişseniz genelde Türkmen diye seçiyorlar Türk diye ondan dolayı görev gelmeyebiliyor.

YANDEX TOLOKA GÖREV SAYISI ARTTIRILIR MI ?

Evet eğer başka dil biliyorsanız dillerden Türkçe nin yanı sıra diğer dilleri de seçerek gelen görev sayısını arttırabilirsiniz.

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

MOBİL TOLOKA VAR MI ?

Evet mobilde de toloka uygulaması var . Aşağıya google play linki bırakıyorum indirip kullanabilirsiniz. Zaten saha görevleri için mobil zorunlu .

GOOGLE PLAY TOLOKA =https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yandex.toloka.androidapp&hl=tr

ÖRNEK GÖREV ARAYÜZLERİ

Bir kaç tane görev arayüzü ekliyorum buraya inceleyebilirsiniz.

Görev navigasyonda yapılan aramaların ses kayıtlarını metinedönüştürme .

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

 

Sesi dinleyerek seste geçen adresi aşağıdaki metin bölümüne yazıyorum .

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN

3 GÜNLÜK VERİLER PUAN VE KAZANDIĞIM PARA

KONUYU SÜREKLİ GÜNCELLİYORUM .

 

TIKLAYIP HEMEN KAYIT OLUN