Bitcoin indikatörü, bu bölgeye her geldiğinde yatırımcılar büyük kâr sağladı

Kripto para veri platformu Glassnode’a göre, Bitcoin’in “Puell Multiple” indikatörü, Ocak 2019’dan bu yana ilk kez yeşil bölgeye düştü ve bu bir alım fırsatını işaret ediyor olabilir.

Madencilik ödüllerindeki keskin düşüşün ardından, önceki döngüler de göz önüne alındığında, Bitcoin için eski boğa sezonlarını hatırlatan bir koşu başlayabilir.

Araştırma firması Glassnode’a göre; Bitcoin’in “Puell Multiple” indikatörü, Ocak 2019’dan bu yana ilk kez yeşil bölgeye düştü. Dolayısıyla firma bu dönemde, daha sonra elde edilecek büyük gelirler için iyi bir BTC biriktirme olanağı elde edilebileceğini belirtiyor.

Glassnode’dan yapılan açıklamada, “Bitcoin Puell Multiple yeşil bölgeye düştü. Bu, ‘halving’in yarattığı madencilerin kazançlarının düşmesi durumundan kaynaklanıyor. Tarihsel olarak bu dönem yatırımcıların, daha sonra büyük kazanç geri dönüşleri yaşamaları için iyi bir BTC biriktirme fırsatını gösteriyor.” deniliyor.

Aşağıdaki grafikte, gösterge yeşil bölgeye düştükten sonra fiyatın nasıl hareket ettiği gözlemlenebiliyor.

Bitcoin analisti David Puell tarafından geliştirilen “Puell Multiple”, günlük çıkarılan Bitcoin değerinin, bunun 1 yıllık hareketli ortalaması bölünmesiyle hesaplanıyor.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen üçüncü ödül yarılanması sonunda günlük çıkarılan Bitcoin miktarı 12.5’tan 6.25 BTC’ye düştü ve bu da, Blockchain verilerine göre madenci gelirlerinde yüzde 48’lik bir düşüş yaşanmasına sebep oldu. Puell Multiple’ın aynı zamanda 2012 ve 2015 de dahil olmak üzere, her ayı sezonunun en alt noktasını bulmayı başardığını da belirtmekte fayda var. Metrik ayrıca, Aralık 2018’de madenciler için yaşanan zorluk dönemlerinde ve 2019’un başlarında da yeşil bölgeyi göstermişti.

Yorum bırakın