Rusya’nın kripto para yasası iki haftaya geliyor

Yerel üst düzey bir finans yetkilisine göre; Rusya parlamentosunun alt kanadı olan Duma, “Dijital Finansal Varlıklar” (DFA) adlı ülkenin kapsamlı kripto para yasa tasarısını önümüzdeki 2 hafta içerisinde kabul edecek. Haber Rus devlet destekli haber ajansı TASS tarafından 19 Haziran’da bildirildi.

Rusya maliye bakanı yardımcısı Alexei Moiseev, Duma’nın şu anda DFA üzerinde düşündüğünü ve önümüzdeki iki hafta içerisinde gerçekleşecek olan ikinci oturumda bu yasa tasarısının kabul edilmesinin beklendiğini açıkladı.

Moiseev buna ek olarak meclisin dijital para arzları (ICO) için ayrı bir mevzuatı da onayladığını ve ICO’ların Rusya’nın fonlama yasalarına dahil olacağını söyledi.

Bu nedenle, Rusya’nın önümüzdeki dönemlerde kripto para birimleriyle ilgili olarak DFA ve kitle fonlaması yasasına sahip olacağını belirten Moiseev, ayrıca DFA’nın ikinci meclis oturumunda onaylanacağını beklediklerini söyledi.

Eğer süreç yetkililerin tahmin ettiği gibi ilerlerse, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in ülkesinin kripto paraları düzenleyen yasasının 1 Temmuz 2019’a kadar çıkması isteğine uygun olarak gerçekleşmiş olacak.

Kısa süre önce TASS, “kripto para birimi” gibi anahtar kelimeler eksik olduğu için FATFML tarafından tasarının kabul edilme sürecinin uzatıldığını bildirmişti.

bitcoin-rusya-1132x670

Yorum bırakın