Güney Amerika’dan Facebook Libra coin’e ortak

Facebook, kripto paralara bakış açısını hızlı bir şekilde değiştirdikten sonra, kendi kripto para projesine odaklanmıştı. Bunun için Libra isminin patentini alan sosyal medya devi, çıkartacakları kripto para için Coinbase dahil birçok kripto para borsasıyla da görüşmeler yaptı.

CoinTrust’ın yaptığı habere göre, Facebook, Güney Amerika’da hizmet veren ve şu anda 19’dan fazla ülkede faaliyet gösteren e-ticaret portalı Mercado Libre ile iş birliği yaptı. Bu anlaşma Libra’nın ilk ortaklık anlaşması olarak karşımıza çıkıyor.

Haberde, isimsiz bir Mercado Libre yöneticisinin, Facebook’un çıkartacağı Libra Coin’in, e-ticaret platformlarına entegre olacağı ve platformda mal alımı için kullanılacağına dair açıklamasına da yer verildi.

CoinTrust’un yaptığı bu haberde kaynaklar açık bir şekilde belirtilmemiş olsa da, haberin büyük ihtimalle doğru olduğunu düşünüyoruz. Hatta Mercado Libre şirketi ve Facebook’un Libra coin’i arasındaki bu isim benzerliği bizleri, iki şirket arasında ki bu ortaklığın çok daha önceden yapılmış olabileceği varsayımına götürüyor.

 

facebook-libra-coine-ilk-ortak-guney-amerikadan

Yorum bırakın