Coinpot, Browser mining

Merhabalar herkese, coinpot adlı micro payment sitesini kurcalarken gördüğüm bir durumdan bahsetmek istiyorum. Browser üzerinden mining.

Şimdilik sadece altyapısının hazırlandığını görmekteyiz. Kazmak istediğiniz coini seçip, ki 3 tane var zaten. Mine butonuna basıyoruz. Açılan sayfada anlık hash rate, cpu kullanımı ve threads seçimlerini ayarlamak bize bırakılmış. Ve tabiki bir de start-stop butonu bulunmakta.

Her 5 dk’da 1 kazanılan coinlerin otomatik olarak coinpot hesabınıza aktarılacağı yazmakta. Bu mining işleminin sekmeyi kapattığınızda duracağını ve cpu’nuzun sizin seçiminize göre %10-%80 arasında bir değerde kullanılacağı belirtilmiş.

İleride gezindiğimiz bir çok site biz farkında olmadan işlemcilerimizden kazanç sağlamaya çalışacaklardır. Bunun ilk örneğini de bir torrent sitesinde gördük. Ziyaretçilerinden habersiz işlem güçlerini kullanmış. Tabiki şunu sorabilirsiniz. 1 kişi bir sitede maksimum kaç dk geçirir ve bu sitenin bu kullanıcıdan kazancı ne olabilir?

1 kişi ile çok fazla gelir elde edilemeyeceğini hepimiz biliyoruz fakat günde binlerce kişinin ziyaret ettiği bir çok site bulunmakta. Bu büyük sayılar bir araya geldiğinde ise büyük bir hash rate elde edilebilir.

Yavaş yavaş cpu’larımızı izinsiz kullanan sitelerin sayısının bir bir arttığını görebiliyorum. İleride reklam engelleme eklentileri gibi cpu-mining engelleme eklentileri ile sitelerde turlamaya başlayabiliriz…

Sizin bu konu hakkındaki düşüncelerinizi oldukça merak ediyorum. Yorum bırakmayı unutmayın. İyi okumalar….

Yorum bırakın